Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel segerglädje för ÖBK och von Essen

Med rygg­en mot väggen klev Östersunds BK och Jörgen von Essen fram och presterade max. Kvalseger mot BK Laxen med 2–0 i matcher och ett superbt distriktsrekord av von Essen med hela 993 poäng.

Annons

Kanske var lördagen 18 april vändningen för den trista utvecklingen i Östersundsbowlingen som sett Accept (i fjol) och Zäta (förlust i helgens kvalspel och beslut att lägga ned laget) att försvinna från seriespelet.

Ljuset i detta kompakta mörker är Östersunds BK, som i lördags vann mot Laxen i kvalspelet till Nordallsvenskan. 2–0 var matchresultatet, vilket betyder att ÖBK behåller sin plats i serien.

– Vi har väldigt taggade och med tanke på att Zäta troligen drar sig ur serien, ville vi verkligen rädda laget kvar i allsvenskan, sa ledaren och spelaren Conny Halvarsson.

klart bättre än Laxen. I den första matchen var det nästan avgjort efter två serier, då laget gjort 5–0 och 3–1. Till slut blev det 13–7 efter bland annat 843 poäng av Bo Nerpin.

Kvalmatch 2 var tuffare, men ÖBK vann alla serier med 3–2 vilket alltså gav 12–8 totalt.

– Vi var snäppet före hela tiden och när vi förlorade våra bord, var det bara med små marginaler, sa Conny Halvarsson och drog efter andan för att avfyra helgens största bomb brisera:

– Jörgen von Essen gjorde hela 993 poäng, nytt distriktsrekord. Jag vr tvungen att ringa Göran Grape och kolla och hans tidigare rekord på fyra serier var 988.

993 poäng är högsta elitserieklass, ja det håller internationell standard.

– Jörgen har legat högt i Sverigebästalistan hela säsongen. Han är helt klart kapabel att spela i högsta eliten.

– Vi får ta ställning till det nu och ganska snabbt. Vi ska försöka göra allt för att fortsätta, men det handlar mycket om ekonomi. Kanske det bästa vore att bilda en helt ny klubb och börja söka sponsorer. Det gäller i alla fall att agera nu, avslutar Conny Halvarsson.

Jörgen von Essen själv var mest nöjd med kvalframgången.

– Ja, mitt eget resultat var oväntat. Men ibland stämmer det från början.

– Ja, det blir en paus för att få tillbaka motivationen. Men jag vill inte säga att jag ska sluta. Hur som helst tror jag i alla fall att vi har en klubb i stan i seriespel även till hösten.

Mer läsning

Annons