Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelseger för Anneli och Cassandra på Tanne

/
  • Anneli Elofsson och Cassandra vann både Lätt A:6 och Medelsvår B:2. Foto: Johan Axelsson

Högtrycksvärme, högklassiga ritter och drygt 150 starter.
– Kvaliteten har höjts avsevärt i hela distriktet, säger Östersund-Frösö Ridklubbs Anneli Elofsson om helgens dressyrtävlingar på Tanne.

Annons

Själv hade hon all anledning att vara nöjd med veckoslutet. Det blev nämligen seger med tioåriga stoet Cassandra i både Lätt A:6 och Medelsvår B:2.

– Helt klart över förväntan, inte minst eftersom Cassandra gjorde debut i medelsvåra klassen som kräver mer styrka och samling. Lätt A däremot gick hon förra säsongen och var placerad en hel del då också, säger Anneli.

blev det i båda klasserna, hur som helst. Elofsson vann Lätt A:6 med endast en poäng före Anneli Harrvik och Surprise, och i Medelsvår B:2 stannade båda ekipagen på exakt samma poäng och procentsiffra (63,256).

– Det allmänna intrycket avgjorde till min fördel, den här gången. Och att både trean och fyra bara var en poäng efter säger ganska mycket om den jämna och höga kvaliteten på tävlingarna. Jag tror aldrig vi har haft så många startande här på Tanne, för övrigt.

– Det är helt enkelt många som håller på inom dressyrsporten för närvarande. Tittar man på distriktet rent allmänt har kvaliteten höjts avsevärt, både när det gäller hästar och ryttare, säger Anneli Elofsson.

tydliga exempel på det är 18-åriga Karin Persson från Åsbygdens RK, som följde upp lördagens seger i Lätt A;4 med en mycket stark andraplats i lätt A:6 i går. Stora men smidiga 8-åringen Mizti gick lugnt och lydigt genom programmet som lyste av förtroende mellan häst och ryttare.

prestation, inte minst med tanke på att det är första säsongen på stor häst för Karin. ÖFRK:s Malin Mårtensson känns också spännande att följa i fortsättningen. Nu blev hon fyra i lätt A:4 med en ny häst som gått väldigt högt upp i klasserna tidigare, säger tävlingsledaren Anita Grande.

När det gäller lokala framgångar ska vi heller inte glömma bort Åsbygdens Theresa Burwall, som vann Medelsvår B:5 med Charlette på lördagen. ÖFRK:s Agneta Paulsson lotsade dessutom Marguerite till en fjärdeplats i Medelsvår B:5.

Mer läsning

Annons