Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger för Ohlsson i Östersund

Flitige Bergsåkertränaren Ulf Ohlsson hade en hektiskt torsdag i sulkyn. Han började dagen i Rättvik och avslutade på Östersundstravet. Totalt tolv (!) lopp resulterade i två segrar.

Den rutinerade Ohlsson – som vunnit en bra bit över 3 000 segrar – inledde torsdagen med lunchtrav på Rättvik. Sex uppsittningar slutade med en seger (Tikkurila i lopp 7) och en tredjeplats.

Därefter satte sig 50-åringen i bilen och åkte till Östersund. Uppgiften var densamma; att som catchdriver köra sex lopp.

Här blev facit lite bättre. Ulf Ohlsson vann först med Minelli i V5–2 (på 29.2) och sedan med Amino Håleryd i V5–3 (15.5).

Det kunde ha blivit tre segrar, men Ohlsson och Hurricane Brodde fick ge sig för skrällen Playoff/Peter Eriksson i V5–1. Den sexårige Bollnäshästen tog sin första årsseger i sin 20:e start till oddset 21.13.

Kvällen gav totalt fyra jämtsegrar, varav den första kom direkt i lopp 1 där Rickard N Skoglund vann med Harlay Laday, ägd och tränad av Cinnika Andersson i Fåker. Det var fyråaringens första seger i blott sin andra start.

Kvällens storlopp, V5-4, för fyraåriga kallblod, vanns inte alls oväntat av Derbyvinnaren i Östersund, Bodbäckssiv och Jessica Lindgren. Hästen har varit mycket bra i höst och lyckades nu övertrumfa favoriten, norska Derbytvåan Järvsö Björn. Segertiden var 26.2/2140 meter.

Tävlingarna rundades av med den särklassiga skrällen. Miss Ilami vann till oddset 55.93. Bergsåkerkusken Magnus O Jonsson körde och den sjuårige Orrvikenhästen, ägd och tränad av Rolf Wikberg, tog här sitt livs andra seger på 14 starter, varav den första i år.

Det var väl en lagomt rolig solskenshistoria att avsluta kvällen med en sån här höstdag.