Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger för Ohlsson i Östersund

Flitige Bergsåkertränaren Ulf Ohlsson hade en hektiskt torsdag i sulkyn. Han började dagen i Rättvik och avslutade på Östersundstravet. Totalt tolv (!) lopp resulterade i två segrar.

Annons

Den rutinerade Ohlsson – som vunnit en bra bit över 3 000 segrar – inledde torsdagen med lunchtrav på Rättvik. Sex uppsittningar slutade med en seger (Tikkurila i lopp 7) och en tredjeplats.

Därefter satte sig 50-åringen i bilen och åkte till Östersund. Uppgiften var densamma; att som catchdriver köra sex lopp.

Här blev facit lite bättre. Ulf Ohlsson vann först med Minelli i V5–2 (på 29.2) och sedan med Amino Håleryd i V5–3 (15.5).

Det kunde ha blivit tre segrar, men Ohlsson och Hurricane Brodde fick ge sig för skrällen Playoff/Peter Eriksson i V5–1. Den sexårige Bollnäshästen tog sin första årsseger i sin 20:e start till oddset 21.13.

Kvällen gav totalt fyra jämtsegrar, varav den första kom direkt i lopp 1 där Rickard N Skoglund vann med Harlay Laday, ägd och tränad av Cinnika Andersson i Fåker. Det var fyråaringens första seger i blott sin andra start.

Kvällens storlopp, V5-4, för fyraåriga kallblod, vanns inte alls oväntat av Derbyvinnaren i Östersund, Bodbäckssiv och Jessica Lindgren. Hästen har varit mycket bra i höst och lyckades nu övertrumfa favoriten, norska Derbytvåan Järvsö Björn. Segertiden var 26.2/2140 meter.

Tävlingarna rundades av med den särklassiga skrällen. Miss Ilami vann till oddset 55.93. Bergsåkerkusken Magnus O Jonsson körde och den sjuårige Orrvikenhästen, ägd och tränad av Rolf Wikberg, tog här sitt livs andra seger på 14 starter, varav den första i år.

Det var väl en lagomt rolig solskenshistoria att avsluta kvällen med en sån här höstdag.