Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger och varvrekord för Alexander Danielsson

östersund. Alexander Danielsson vann två race och satte dessutom varvrekord på Jyllandsringen.

Det blev två segrar av tre möjliga för Alx Danielsson när Ferrari Scandinavia Challenge drog igång för säsongen på Jyllandsringen, Danmark, i helgen. Alx vann de två inledande tävlingarna under sin debut i mästerskapet och noterade ett nytt banrekord på kuppen. Mest nöjd var Alx ändå med det tredjeracet.

– Jag kvalade in på Pole till Race 1 och vann de två första loppen, men i det tredje började det regna innan start, säger Alx Danielsson.

– Jag och mitt team beslutade oss för att starta på regndäck, men det var ett felaktigt val som tvingade in mig i depå för att byta till slicks, berättar Alx.

så mycket på felvalet att han hann bli varvad av ledande dansken Rene Rasmussen innan han var ute på banan igen.

– Men tog mig förbi honom och jagade sedan otroligt hårt hela loppet för att kunna kunde knipa tredjeplatsen i sista kurvan på det sista varvet.

Alx Danielsson leder nu mästerskapet när Ferrari Scandinavia Challenge kommer till Sverige och Anderstorp helgen den 6-7 juni.