Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelsmäll för Jämtland i Stockholm

Ett vingklippt Jämtland dam hade inte mycket att sätta emot Blackeberg och Central i helgens bortadubbel.

– Vi fick i alla fall "casha in" på vår erfarenhetsbank, sa coachen Dennis Cooper.

Med Sara G Karlsson, Elisabeth Landsten och Frida Joelsson indisponibla och med bara sju spelare med sig, hade Jämtland förstås ett ytterst svårt utgångsläge.
– Det går inte att ha några resultatkrav i ett sånt här läge. Allt handlar om prestationen, menade Dennis Cooper.
Tomrummet efter den viktiga Jämtlandstrion märktes både i poängproduktion, försvarsspel och under korgarna. Det som främst fällde Jämtland var anfallsspelet.
Med blott 27 respektive 7 procent på tvåor och treor mot Blackeberg går det förstås inte att vinna några matcher. Den siffran kan för övrigt mycket väl vara något slags bottenrekord för Jämtland dam.
Söndagsmötet med andraplacerade Central blev en liten revansch, åtminstone till en början. Jämtland höll jämna steg till strax före halvtid, då Central ryckte.
– Första halvlek var jättebra. Då tog vi för oss bra, men sedan orkade vi inte. Dessutom blev två tjejer utfoulade.
Skyttet var också lite bättre mot Central, med 38 respektive 15 procent på tvåor och treor. Med rutinerade före detta ligaduon Helena Klackenberg och Nina Risto i gott slag fanns dock inte mycket att göra för det unga Jämtlandslaget.
Dennis Cooper var ändå nöjd med utfallet av helgen. Alla spelare fick många minuter, en del hamnade i ovana, men utvecklande roller.
– Vi märker att när vi spelar lagspel då fungerar det bra. Problemet kommer när vi börjar dribbla en och en.
Störst plustecken går till Emelie Aronsson och Olivia Björk. Aronsson spelade bra försvar och hade bra procent i sitt skytte. Björk är minst i laget, men tog faktiskt flest returer.
Jämtland har nu två matcher kvar, borta mot Sundsvall och hemma mot Uppsala. Förhoppningsvis kan åtminstone Frida Joelsson vara tillbaka till Sundsvallsmatchen.