Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt Bergh och dubbelt Linderoth

V4-loppen dominerades helt av två formstall.

– Den här hästen har en fantastisk kapacitet, sa Per Linderoth efter segern med Tobbe Dreamcatcher i V4-4.

Fem lopp stack ut under eftermiddagstravet i Östersund – och de fyra första, loppen inom V4-spelet, delades broderligt mellan Robert Bergh och Per Linderoth.

Först ut var Bergh vars Bro Viking som med eftertryck dominerade det glesa men högklassiga lopp 1. Fyraåringen stack undan med många längder på sista långsidan och sedan kunde huvudkonkurrenten Myr Faksen aldrig djupa någon riktig strid.

Revansch allstå för Bro Viking som var trea i derbyt, närmast slagen av just Myr Faksen då.

Bergh vann sedan lopp 2 med Rite Key som löste sitt tolftespår bakom bilen på ett distinkt sätt.

– Han var gåvillig på sista långsidan så vi körde till ordentligt, också för att inte ge Henke (Henrik Svensson och Fredrik Laday) någon rygg.

Sen blev det ändå en ganska tajt upploppsstrid mellan Rite Key och oddsarna Lucky Gold och Fantastic Ås. Segermarginalen blev ett huvud.

– Men det kändes att det var min som ville vinna mest, konstaterar Bergh.

Sen var det Linderoths tur att ta två raka med Horton och Tobbe Dreamcatcher. Även om den förstnämnde stack undan i överlägsen stil via 12,5/sista 500 så var det nog Tobbe som imponerade mest.

Efter ett lopp i tredje-fjärde ytter kontrollerade han händelserna säkert trots en mycket vid sista kurva.

Fyraåringen såg riktigt vass ut:

– Det strulade en hel del under treårssäsongen, bland annat blev det två knä operationer. Men hästen har en fantastisk kapacitet, sa Linderoth efter loppet.

Med dessa fyra väl på passade vinnare blev V4-utdelningen blygsamma 274 kronor.

Inom V5-spelet var lopp 7 det klart mest intressanta – ett försök i Norrlands Elitserie för treåriga kallblod. Starkast var Jan-Ivan Erikssons topptravare Ulvsås Ballerina som på segertiden 30,8 blev 25 000 kronor rikare. Peter Eriksson körde.