Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt jämtländskt i topp på fallskärms-SM

Det blev Östersundaren Lars Eklund som tog hem SM i speed skydiving. Tätt följd av klubbkamraten Henrik Anderson.

På fredagen tog Lars Eklund, Östersunds fallskärmsklubb, hem sitt första SM-guld i speed skydiving – en fallskärmsgren när det gäller att falla så snabbt som möjligt mot marken innan man fäller upp sin fallskärm.

– Nu känns det jättebra, men det har varit min mest nervösa tävling hittills. Jag tog ledningen direkt men de andra har legat och flåsat mig i nacken hela tiden, säger Lars Eklund.

Totalt hoppade de tävlande åtta hopp var. Tävlingen inleddes på onsdagen och avslutades under fredagen. Och det har varit jämnt hela vägen.

– Det som är så kul med flygsport är att alla hejar på alla. Man tävlar lika mycket med varandra som mot varandra, säger Lars Eklund.

Silvret togs hem av klubbkamraten Henrik Anderson, med bara några hundradelars kilometer i timmen i marginal till trean Daniel Hagström, som har det svenska rekordet. I veckans tävling föll de i hastigheter omkring 425 kilometer i timmen och vinnaren i nästan 447 kilometer i timmen.

Nu laddar den nyblivne SM-vinnaren Lars Eklund för World Air Games i Dubai om några månader, det är ungefär som OS i flygsport. Sedan väntar VM i Chicago nästa år.

– Det ska bli mäktigt, säger Lars Eklund.