Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt så många vill studera på Torsta Naturbruksgymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund anordnar varje år det som kallas för programdagarna, där länets elever får besöka en gymnasieskola som de är intresserade av. I år anmälde dubbel så många elever som förra året att de ville besöka Torsta naturbruksgymnasium.

135 elever har i år anmält sitt intresse för att besöka Torsta Naturbruksgymnasium. Det är att jämföra med ett 60-tal elever förra året.

På Torsta Naturbruksgymnasium är det tydligt att intresset för utbildningar inom skog, djur och lantbruk ökar kraftigt. Till årets antagning ökade till exempel antalet förstaårselever med 400 procent på lantbruksutbildningen.

– Inom de gröna näringarna finns det ett stort behov av arbetskraft framöver och våra elever är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden. Jag antar att det är en av faktorerna som gör att intresset för våra utbildningar nu ökar, säger Per-Erik Nemby, rektor på Torsta Naturbruksgymnasium.

Mer läsning:

Så mycket minskar antalet heltidsjordbruk i länet

Nytt världsrekord – Timo satte 17 681 plantor på 24 timmar

Jordbruk i länet misstänks för djurplågeri – plast funnet i komagar