Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt svenskt på pallen

Maria Pietilä-Holmner tog sin världscupseger till slut. Hon vann med sex hundradelar före Tina Maze och 32 före nästa svenska, Frida Hansdotter.

Annons

Svenskorna gick ut starkt och visade, tillsammans med Tina Maze, att det gick att åka fort i Åre på lördagen. Efter första åket var Maria Pietilä-Holmner först av alla, något hon inte hade förväntat sig. Men hon hade en bra känsla inför andra åket.

– Fortsätter jag bara att vara så här avslappnad för ibland vill jag lite för mycket och då knyter det sig. Så jag ska köra likadant. Det här ger mig en stor kick, sade hon efter sitt första åk.

Marginalerna var på hennes sida och inför en odelat jublande hemmapublik fick en rörd Maria Pietilä-Holmner kliva högst upp på pallen, strax före den ständigt snabba Tina Maze.

Frida Hansdotter hade farten i sig och gjorde två fina åk. Hon låg trea efter första och presterade ett andraåk som räckte till en tredjeplats. Hon ledde men knuffades ner av Maze och Pietilä-Holmner.

Anna Swenn-Larsson kom in som fjärde åkare efter sitt andra åk och slutade på tolfte plats.

Resultat damernas slalom

1. Maria Pietilä-Holmner (SWE)

2. Tina Maze (SLO)

3. Frida Hansdotter (SWE)

12. Anna Swenn-Larsson

Övriga svenskor

39. Sara Hector

41. Charlotta Säfvenberg

43. Nathalie Eklund

Ylva Stålnacke (åkte ur)

Emelie Wikström (åkte ur)