Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt Walles på Gräfsåsen-pallen

Johan Eriksson tog en pallplats på Arctic Cat Cup redan 1995.

Det gjorde han även 2014.

– Så det känns helt okej att ha fått stryk av nästa generation, säger han efter en tredjeplats i Pro Stock-klassen.

Årets tävling på Gräfsåsen kan ha varit den sista för 31-årige Johan Eriksson.

Team Walles/Polaris-föraren gör sin 20:e säsong och körde Arctic Cat Cup så tidigt som 1995.

Årets upplaga slutade med en tredjeplats i den till deltagarantalet största klassen, Pro Stock.

Johan Eriksson segrade dubbelt i kvalet på lördagen och gick vidare som tvåa i semifinalen.

– Jag är riktigt nöjd med hela helgen. Riktigt bra körning i kvalen, lite stelare på finalerna. Men jag får vara väldigt glad, jag håller ju egentligen på och varvar ned i år, säger hemmaföraren.

I finalen tog Johan Eriksson ledningen, men fick ge sig för den ungdomliga övermakten.

Efter halva racet passerade 15-årige norrmannen Elias Ishoel, som senare vann hela klassen. Ett år äldre Magnus Reiten klev förbi lite senare.

De var inte ens födda när Eriksson klev upp på pallen 1995...

– Det är alltid roligt när det kommer nya, unga förmågor. Precis så ska det vara, säger Johan Eriksson.

– Jag kände ganska tidigt att han Elias började landa bredvid mig och att han skulle trycka på hela vägen. Sedan kände jag att jag inte kunde hänga på dem och fick bevaka tredjeplatsen till slut

Där bakom jagade comebackande Pontus Engström, Östersund, som blev fyra i Pro Stock.

Motorstarkaste klassen Pro Open vanns precis som i fjol av Adam Renheim, Lima. Renheim kontrollerade finalen från start till mål.

Där bakom blev en annan Team Walles-förare tvåa. Johan Dahlgren bröt sin negativa trend i Arctic Cat Cup och fick kliva upp på pallen.

– Precis, det har aldrig gått riktigt bra i Arctic Cat Cup tidigare för mig. Alltid något som strulat ... så det här var härligt, säger Johan Dahlgren.

I fjol bröt han nyckelbenet inför stadioncrossen i Östersund. Efter det hittade han aldrig rytmen i säsongen.

– Skönt med en sådan här start i stället. Med tanke på att det är mycket folk, mycket sponsorer och en stor tävling här i länet är det förstås extra viktigt, säger Johan Dahlgren.

– Det är nog faktiskt roligare med Dahlgrens andraplats än min egen pallplats, med tanke på hur mycket strul han haft, säger Johan Eriksson.

Länet fick ingen klassegrare i årets Arctic Cat Cup. Närmast var Sebastian Drotz, Härjedalen, som skuggade Umeås Tim Karlsson in över mållinjen i klassen ungdom 14–16 men fick nöja sig med andrapriset.