Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla SM-guld för Kajsa Kling

Kajsa Kling visade att hon är landets snabbaste åkare genom dubbla fartguld vid helgens SM-tävlingar på hemmaplan i Åre.

– Det var skönt att få ta hem det, säger hon.

Med en utvecklingskurva som pekat spikrakt uppåt, har 25-åringen från Åre under årets säsong närmat sig världstoppen på allvar med bland annat en andraplats i världscupen i december. Hon var därmed given favorit vid SM i fartdisciplinerna, och favoritskapet infriades med guld i bägge grenarna, med Umeås Lisa Blomqvist som närmaste utmanare båda gångerna.

– Lisa vann ju störtloppet i fjol och stod på pallen i super-g. Hon är väldigt duktig, så det var mest hon som jag hade bävat lite för, menar Kajsa Kling.

– Men det vore kul om hon tog steget fram så jag får en kompis på världscupen också.

Nu återstår bara SM i teknikgrenarna och ett par mindre tävlingar innan det är dags att sikta mot nästa säsong med bland annat VM i Beaver Creek, USA.

– Det finns alltid grejer att jobba på så jag ska försöka hitta de små detaljerna som gör min ännu snabbare, säger Kajsa Kling.

Det blev en lyckad helg för arrangörsklubben Åre SLK. Utöver Klings guld tog Mette Asp brons i super-g. På herrsidan var Felix Monsén trea i störtlopp och även näst bäste svensk i super-g. Segrare båda gångerna blev, som väntat, Hans Olsson, IFK Mora. Douglas Hedin, Östersund-Frösö SK var tvåa i störtloppet men fick alltså, något överraskande, se sig slagen av fyra år yngre Felix Monsén i super-g-tävlingen.

– Jag var ju själv lite besviket på åket. Jag tyckte inte det var så bra, så kommer jag ner i mål och hör att jag är tvåa på SM så då blir jag ju glad helt plötsligt, säger Felix Monsén som dessutom tog guld i de båda SM-tävlingarna för äldre juniorer som också kördes under helgen. Resultat som kan hjälpa 19-åringen att ta klivet ut mot större internationella tävlingar.

– Jag har ju fått åka lite europacup i år och fått följa med "Dogge" (Hedin) och Hans (Olsson). Så förhoppningsvis får jag åka ännu mer nästa år och köra alla tävlingar, säger Felix Monsén.