Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubble OS- och VM-guldmedaljören Olsson om Vasaloppet: "Fem mil är en helt annan sak"

 
Vasaloppet2018
Visa alla artiklar

Johan Olsson vann VM-guld på femmilen i Val di Fiemme 2013.
I dag åkte han de nio Vasaloppsmilen och slutade cirka 23 minuter bakom segraren Andreas Nygaard.
– Det är en helt annan sak, en femmil är jättejobbig för då går man närmare max väldigt länge, säger han till SVT Sport.

Den förre längdstjärnan Johan Olsson körde söndagens Vasalopp på tiden 4.47.45, ungefär 23 minuter bakom norrmannen Andreas Nygaards segertid på 4.24.36.

– Jag är trött. Jag tror inte att man kan åka nio mil och känna sig pigg. I alla fall inte på skidor, med bil kanske det går. Även om man inte kör på max så tar energin slut och man får soppatorsk till slut, säger 37-åringen till SVT.

Ett år sedan skidkarriären tog slut – nu har Johan Olsson genomfört klassikern

Den trefaldige olympiern har inte gjort någon satsning inför Vasaloppet. Han jämför med femmilen i VM i Val di Fiemme 2013.

– Då var jag bättre förberedd, då hade jag tränat 900 timmar och nu har jag tränat nio typ. Det är en helt annan sak, en femmil är jättejobbig för då går man närmare max väldigt länge. Här är det mer överkropp och det är armarna som tar stryk, säger han.