Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dukar för operafest med spaghettibuffé

"Tårreadååår, tårreadååår!!!"
Rutorna skallrar när Peter Mellgren släpper loss i arian ur Carmen. Och hans kollegor stämmer plötsligt in i den maffiga operadängan medan fiol och piano lyfter takten.

Utanför yr snön denna glåmiga majkväll när våren tycks ha ångrat sig.

Men inne i den blekt kommunalgula skolsalen på Palmcrantz ökar temperaturen och man kan plötsligt se en överdådig operascen framför sig och sångare i praktfulla dräkter.

Det är repetition för sångare och musiker i Opera Jemt inför nymodigheten "Spaghettiopera" i OSD:s vinterträdgård nu på fredag kväll.

– Vi har lånat konceptet från Stockholm där man blandar musik och mat på samma sätt. Här blir det italienska rätter, kanske ett glas rött och klassiska operanummer, berättar Lena Moén, till vardags ledare för Mariebykören, som medverkar liksom Trio Quinta.

Sångarna har fått välja sina favoritnummer varefter Peter Mellgren satt ihop en berättande historia som binder dem samman.

Förutom Lena och Peter medverkar denna gång Eva Festin, Lenita Larsson, Ingrid Grahn, Svante Tängmark, Imber Råbock, Bernt Carlsson och Astrid Domino.

Opera Jemt har fler medlemmar än så, men denna gång är detta besättningen.

Och innebär spaghettimenyn att ni enbart gör italienska nummer?

– Inte alls, det var arrangören som tyckte att den maten skulle passa denna gång, säger Lena

Men ni gör bara en konsert?

– Åtminstone nu. Men slår det väl ut gör vi såklart gärna fler program.