Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyall på turné i Jämtland

Repetitionerna har pågått för fullt i veckan, i dag är det premiär för Sharon Dyall tillsammans med Tommy Berndtsson och Lilla storbandet.

– Det är alltid kul att komma tillbaka till ställen där man varit förut, säger Sharon Dyall samtidigt som hon pausar i röstuppvärmningen. Snart ska hon in och repa med Lilla storbandet och att sjunga med storband sliter på rösten.

– Jag vill inte börja veckan med att tappa rösten, säger hon och skrattar.

Sharon Dyall har turnérat land och rike runt under många år och det är inte första gången som hon är i Östersund och spelar.

– Det är vackert här. Och det är kul att snön har kommit, säger hon.

Kälarne, Kälom och Hara som också står med på turnélistan har hon däremot aldrig besökt.

– Men det ska bli mysigt att komma ut dit och spela, säger hon.

I dag är det turnépremiär på Birka folkhögskola för henne, Tommy Berndtsson och Lilla storbandet. I fyra dagar ska de spela på sex olika ställen i Jämtland.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har inte gjort de här låtarna förut, de är skräddarsydda för den här turnén. Förutom fyra låtar som jag och Tommy brukar göra, de spelar vi för att presentera lite av det som kännetecknar oss, säger Sharon Dyall.

Hon och Tommy Berndtsson har spelat tillsammans sedan länge, men Lilla storbandet är helt nytt för Sharon Dyall.

– Vi hade ett fantastiskt roligt rep i går så det här blir nog jättebra, säger hon.

Låtarna som bandet kommer att spela är både standardlåtar och lite modernare låtar.

– Och så blir det en del blues, säger Sharon Dyall.

Lilla Storbandet består av Roy Okutani och Gustav Hylén på trumpet, Jan-Olov Oscarsson på trombon, Waldemar Swiergiel också han på trombon, Markus Ernehed och Jakob Swanberg på tenorsaxofon, Jens Comén på barytonsaxofon, Leif Olsson på altsaxofon, Lars Ericsson på bas samt Tomas Nyqvist på trummor.