Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyraste hårsprejen är bäst i test

Om frisyren ska hålla under hela nyårsfirandet krävs en hårsprej av det rätta virket. Den ska ge en fin glans, lyster och stadga utan att göra håret stelt eller flottigt. Vi tar reda på vilken du ska välja.

Vare sig du vill festa till det med en ordentlig uppsättning eller satsa på en något naturligare look är hårsprejen pricken över i:et, och vi har testat åtta olika sprejer.

Det finns tre tydliga skikt i vårt testresultat. I toppen hittar vi tre produkter som alla kostar över hundra kronor. Mittsegmentet består intressant nog av både billigare och dyrare sprejer. I botten hamnar produkterna med lägst prislapp. Sammantaget kan sägas att ju mer du betalar desto bättre sprej får du, men det finns alltså undantag.

Testvinnaren är en lätt och effektiv sprej från Moroccanoil. Den uppfyller alla önskningar och lämnar väldigt lite att vara missnöjd med. Den har testets längsta hållbarhet samtidigt som den tillåter att håret formas om. Sachajuan och Blowpro är två riktigt bra utmanare till förstaplatsen. Sachajuan har dock inte lika lång hållbarhet som Moroccanoil och Blowpro har för stark doft.

Hur hårsprejen doftar kan tyckas vara en liten detalj, men under testet blir det tydligt att det kan vara avgörande. En sprej som luktar mycket fungerar nästan som en parfym, och då gäller det att man trivs med den. Många produkter har en söt eller citrusliknande arom som känns riktad till en kvinnlig målgrupp. L'Oréal, Proffs och Blowout tappar poäng på starka och svåra dofter, medan Toni & Guy har en diskret doft som passar både män och kvinnor.

Även om det främst är resultatet som räknas spelar förpackningen en viss roll för användningen. Munstycket på en hårsprej blir ofta tilltäppt, och därför är det bra om det kan tas loss och spolas under varmt vatten för rengöring. Produkterna från Toni & Guy och L'Oréal har integrerade munstycken som är svåra att rengöra. Notera att de flesta flaskorna i butikshyllorna är snarlika storleksmässigt trots att de har olika volym, värt att titta på milliliterpriset alltså.

Emmelie Edvinger och Linn Björklund/Wiseguide/TT