Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt att bo inackorderad

Politikerna måste öppna ögonen för hur verkligheten ser ut för studenter i glesbygd. Det kan vara stor skillnad mellan studenter som bor på skolorten och de som måste bo inackorderade under veckorna

. De som fortfarande kan bo hemma har inte samma utgifter som studenter som bor inackorderade.

Jag skriver den här insändaren för att jag vill att det ska bli en ändring. Varken studiebidraget eller inackorderingsbidraget räcker till.

Jag trodde aldrig att det skulle gå så mycket pengar som det faktiskt gör! Kostnader för diskmedel, tvättmedel och toapapper är knappast något en 16-åring som bor hemma lägger mycket tid på. Men det är fakta för oss som bor inackorderade.

Det finns inte alltid elevhem på den skolort man har valt och då måste man hyra lägenhet om man inte kan bo hon släktingar. Hyran är dessutom inget som är speciellt billigt. En billig lägenhet kan kosta runt 3000 kronor per månad, och då räcker inte inackorderingsbidraget till.

Bidraget till hyran får man bara under terminerna, under loven måste man betala hela hyran själv.

En annan sak som jag tycker det borde bli ändring på är busskortet. Det borde vara gratis för studenter som inte bor mitt i stan.

Jag bor i Lugnvik och behöver åka buss minst två gånger varje dag. Och billigt är det verkligen inte. Ett busskort som räcker 30 dagar framåt kan kosta 355 kronor. Och då dras det en resa varje dag oavsett om du åker eller inte.

De ansvariga borde tänka över det här och göra något åt det! Ansvariga måste göra skolan mer rättvis för alla studenter, oberoende om man går i en friskola eller en kommunal skola.

Fattig student

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel