Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt att vara med i EU

Allt sedan EU-inträdet har Sverige varit så kallad nettobetalare. Sverige betalar högre avgift än andra jämförbara länder. Nuvarande avgift är 37 270 miljoner per år. Tillbaka får vi 11 623 miljoner. Summa 25 647 miljoner. Detta gäller alltså för ett år.

Betänk kostnaden då för varje medlemsår, och lägg ihop den summan. Till de här utgifterna tillkommer kostnader för administration för olika EU-bidrag med mera.

Att EU är en attraktiv arbetsgivare för politiker med höga löner är förståeligt, både för och emot!

Kan tycka som pensionär att pengar till vård, skola och omsorg, motsvarande 25 miljarder per år, skulle gjort mycket nytta. Kanske hade vi svenska pensionärer, som de enda i jämförbara länder, inte behövt betala högre skatt än löntagare, som ett exempel.

Syftet med EU var säkert gott från början, men kostnader med misskötta ekonomier i många medlemsstater har spårat ur. Bra att vi röstade mot euron i alla fall.

Grattis till länder som Estland, Lettland med flera, ni är vinnarna.

I de stora bidragsländernas befolkning, Tyskland, England och Frankrike, är EU-motståndet stort. Vad händer om de går ur?

Undrande pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel