Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt med fika på OSD

Måste lite färgat varmt vatten, även kallat te, och en liten bit äppelkaka, kosta 40 kronor? Det är priset vid de så kallade motionsdanserna på Folkets Hus OSD i Östersund.

När man frågar efter en smörgås blir svaret att "det har vi inga om det inte har blivit några över från tidigare arrangemang".

I fjol blev vi pensionärer informerade om, eller rättare sagt tillsagda, att vi inte fick ha med oss egna smörgåsar eller annat fika.

När vi åker på dans utanför Östersund betalar vi 20–30 kronor för fikat beroende på "hur man ser det", eftersom där är fikat oftast inbakat i entrépriset.

Det känns lite tråkigt med dessa fakta i en annars mycket trivsam lokal.

Så till sist: En stor eloge till alla ideellt arbetande som gör att dessa danser kan fortgå.

Rune Zetterström

PS. I en angränsande lokal kan man få fika inklusive smörgås för 40 kronor.

OSD svarar direkt:

Hej Rune!

Det som Du kallar "angränsande lokal" är Folkets Hus/OSD-restaurangen. Där serverar vi enligt överenskommelse med dansarrangören PRO kaffe eller te och smörgås för 40 kronor Biljetter för detta säljs i anslutning till entrén för att minimera köerna under fikapausen.

Det är en modell som använts i mer än 15 år och är oftast mycket uppskattad. Att man får ta med eget fika till offentliga lokaler som innehåller kafé- och restaurangverksamhet är väldigt ovanligt. Välkommen till nästa dans och hoppas att du ska trivas då!

Ledningen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel