Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E 14 måste byggas ut

Kommunfullmäktige i Bräcke har beslutat avsätta 9 miljoner kronor till att gå vidare med planerna på en skidtunnel i berget i Gällö.

Om skidtunneln blir verklighet kommer trafiken mellan Östersund och Gällö att öka betydande. Då har vi ett stort problem, nämligen standarden på E 14 mellan Pilgrimstad och Brunflo.

Utbyggnaden av den sträckan har varit på tapeten under många, många år men alltid fått stryka på foten när det varit dags för större vägbyggen. Då har viktigare projekt dykt upp från olika håll, vilket medfört att vi fortfarande har en trafikfarlig sträcka på 16 kilometer mellan Pilgrimstad och Brunflo.

Sträckan Stockholm–Åre, som redan trafikeras av många turister, är till största delen en bred och fin väg med dubbla filer och mitträcken, även norr om Östersund.

Dock inte mellan Pilgrimstad och Brunflo, där det inte ens finns vägrenar. Det är en mycket undermålig och eftersatt bit av en Europaväg, och det är inte acceptabelt.

En skidtunnel, för övrigt världens längsta, skulle kunna bidra till enorm utveckling i den delen av Bräcke kommun. Men då krävs en utbyggnad av E 14!

Vi anser att det är ett rimligt krav att Trafikverket tar sitt ansvar och avsätter medel för en omedelbar utbyggnad av E 14 mellan Pilgrimstad och Brunflo.

Ingrid Kjelsson (C)

Östen Wallström (C)

Theresa Flatmo (C)

Erik Wesslau

Pilgrimstad byutvecklingsgrupp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel