Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E14 avstängd vid riksgränsen – stenblock och snö har rasat över vägen

Sent på lördagskvällen stängdes E14 av från Storlien och vidare västerut in i Norge. Anledningen är rasrisk över vägen på den norska sidan.

Vid 22.30-tiden meddelade Trafikverket att E14 har stängts av helt för trafik från Storlien och västerut mot riksgränsen. Det på grund av att ett stort stenblock hade rasat över vägbanan vid Flora mellan Meråker och Hegra i Norge.

På grund av den fortsatta rasrisken stängde även Vegtrafikksentralen, den norska motsvarigheten till Trafikverket, av vägen mellan Meråker och Hegra, skriver adressa.no.

Norska Vegtrafikksentralen uppger för adressa.no att mildvädret har ställt till det på flera håll, med bland annat snöras på en del vägar.

Under söndagen kommer en ny bedömning av vägen att göras, men enligt Trafikverkets preliminära prognos beräknas vägen vara avstängd till 16-tiden på söndagen.

Ett stort stenblock rasade över vägbanan på E14 vid Flora, väster om Meråker under lördagskvällen.