Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E45 avstängd mellan Sveg och Mora

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

E45:an mellan Sveg och Fågelsjö vid Norra Siksjön är avstängd efter olycka med en buss.

E45:an är avstängd i båda riktningar mellan Sveg och Fågelsjön vid Norra Siksjön. Enligt Trafikverkets pressjour kommer vägen vara avstängd under flera timmar. Bussen ligger på sidan och blockerar vägen.

- Bussen kommer att bärgas och det kommer ta lång tid, säger Veronika Gustafsson på Trafikverket.

Vid 09:55 kunder en bärgare på plats berätta att de ännu inte fått komma fram till bussen men säger att det kommer ta en bit in på eftermiddagen innan bärngningen är klar.

Under tiden som vägen är avstängd leds all trafik om på plats. Enligt Trafikverket leds södergående trafik om via väg 84 mot Kårböle, Ljusdal vidare mot E4 Hudiksvall. Norrgående trafik leds via Västbacka mot Los sedan mot lv 296 och Kårböle.

Det var strax efter 07.00 på söndags morgonen som larmet gick om en bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjön. Olyckan inträffade i höjd med Sikåsjön.

14:20

Vägen är avspärrad i anslutning till olycksplatsen. Vägen är i söder avspärrad vid E45 och länsväg 719 och i norr vid Sveg, trafiken ska följa anvisningar på platsen.

Lär mer om olyckan här:Flera skadade i bussolycka i Härjedalen – fem ambulanser och helikopter på väg