Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Earth Hour – bara ett meningslöst jippo?

I lördags genomfördes Earth Hour över hela världen. Det var Världsnaturfondens globala manifestation där ljuset släcktes en timme till stöd för en bättre klimatpolitik. Östersunds kommun släckte. Liksom Åre kommun.
Läsarna på Op.se kommenterade och debatterade.

Annons

på samma tema, i dag ska jag inte äta på en timme för att sympatisera med världens svältande ...

Om vi i‑stället sparar energi i vardagen och gör något åt världssvälten mer kontinuerligt gör vi verkligen skillnad i‑stället för att spara under en timma om året.

Löjlig manifestation anser jag!

gjorde det ordentligt, här var all el borta och då menar jag all el, från klockan 21.30 till 22.30. I Åre lyste det minsann men vi i Duved hade det kolmörkt. Vi vill framföra ett stort tack till Jämtkraft för ett bra samarbete.

(Men vad var det som hände egentligen Jämtkraft?)

här var lyckat. Men ändå. Jag tycker inte allt var fel men visst var marknadsföringen väldigt fel. Ingen visste om det var en elbesparingsgrej eller kanske någon väldigt udda tänkt påtryckning på USA som ju inte var så inne på miljö när Kyotoavtalet skrevs. Det senare har jag efter eftertanke uppfattat som en orsak.

När man startar en sån här sak måste man ju berätta vad man håller på med och vad målet är. Det är alltså inte fel på aktionen som uppenbarligen vill styrka miljötänkandet men metodens genomförande. Massor av människor sket i det hela för att de inte förstod syftet. Hjärnorna bakom den här aktionen borde alltså ta en funderare.

gods och människor, kör fraktfartyg på rå olja och producerar el genom kolkraft verk så kommer jag aldrig att hålla på med sådana här fåniga och rent av löjliga jippon. Vad tjänade detta till. Ingen som bestämmer bryr sig om detta. Sluta handla saker som flugits hit eller körts på båt så gör ni en skillnad.

införa en timme där man inte ska andas för att minska på de farliga koldioxidutsläppen. Det skulle nog ha mycket större effekt för miljön än såna här påhitt. För då minskar befolkningen och då minskar konsumtionen och behoven av el och värme också.

att detta är bra för miljön tror helt fel!

Visst, tanken med att släcka ner all belysning under vintern är jättebra. Speciellt med den kolkraftsproducerade ”skitiga” el vi har under vintern, men titta på kommunerna i övrigt ...

I Östersund eldade man nere i badhusparken i så kallade eldkorgar. Detta för att kunna se. Lika så Åre kommun som ska vara så miljömedveten. Utan för var och varje hotellfoaje står dessa så förhatliga eldkorgar. I dessa ska det eldas upp otaliga kubikmeter björkved i vid varenda afterski!

Tänker inte Åre kommun på hur dessa totalt onödiga utsläpp påverkar miljön?

och skriver precis efter den stora miljösatsningen ”Earth Hour” och är skitirriterad! Bor i Föllinge i Krokoms kommun och funderar hur kommunen tänker när de inte släckte ner vägbelysningen i Föllinge. Vi måste faktiskt tänka på nästkommande generationer som ska bo i denna värld. Kan då inte kommunen visa lite solidaritet med resten av världen? Jag och min familj släckte ner all belysning vi har och stängde av våra eldrivna apparater i en timme, och det kändes bra att få dra sitt strå till stacken i miljöfrågan.

Skulle vara roligt att få ett svar av kommunalrådet i Krokom.