Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eastwick bör få publik i hela världen

Eastwicks nya "Beyond Reason" är ett imponerande steg framåt.

Betyg: 4/5

Det är egentligen alldeles otroligt vad mycket bra americana som kommer från Jämtland.

Landstrom och Ellen Sundberg är redan etablerade i Sverige-eliten.

Med sin debut var Eastwick också där och nosade.

Men att de där varvade egna fina spår med egensinniga covers på hårdrocklåtar gjorde fler än mig lite tveksamma till hur mycket de var på allvar.

Med nya "Beyond Reason" finns ingen tvekan.

Elva stycken genomtänkt utmejslade låtar, vassa texter som sjungs med mycket skärpa av Jens Ganman, musikanteri av finaste slag med Katarina Åhléns cello och Peter Roos fiol i centrum, varierade och synnerligen välarrangerade och välproducerade slagkraftiga melodier.

Hela ljudbilden känns genomförd och låtarna är så där osvenskt självklara och omedelbara; utan att på minsta sätt be om ursäkt för att de doftar amerikansk glesbygd.

Jag gillar både när det svänger loss i melodistarka contryrockare som inledande "Trash" och "Up For The Ride" och när tempot lugnar ner sig och stämningsfulla bilder målas upp av stråkinstrumenten som i den så vackra "I´m Here".

I den genre där olika namn snurrar runt som americana, alt country, countryrock med mera så kliver Eastwick alltmer fram som ett band som fler borde upptäcka.

Det här är faktiskt så bra att de vid rätt möten borde kunna få en publik världen runt. Debuten hyllades stort av många musiktidningar och bloggar utanför landet gränser.

"Beyond Reason" är på alla sätt ett mycket imponerande stort steg till framåt.