Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebola-smittan växer okontrollerat

Ebolautbrottet har nu skördat över 2 400 liv, enligt WHO. Situationen är den värsta på fyra decennier.

Antalet patienter som är drabbade av ebolaviruset växer snabbare än förmågan att ta hand om dem, enligt chefen för Världshälsoorganisationen (WHO), Margaret Chan.

Ebolautbrottet som härjar i delar av Västafrika är det största, mest komplexa och mest allvarliga på fyra decennier med denna sjukdom, sade hon på en presskonferens i Genève, rapporterar Reuters.

Epidemin, som började i mars, har nu krävt fler än 2 400 dödsoffer, enligt nya siffror.

Kuba kommer att skicka 165 personer till Västafrika för att bekämpa spridningen av ebolaviruset. Initiativet välkomnas av WHO.

Om vi ska gå ut i krig mot ebola, måste vi har resurser att slåss med. Kuba är världsberömt för dess förmåga att träna utmärkta läkare och sjuksköterskor och för dess generositet, sade Chan.

Insatsen kommer, enligt henne, att utgöra en "signifikant skillnad" i kampen mot viruset.

Personalen, som består av sjuksköterskor, läkare, epidemiologer och infektionsspecialister, kommer att stationeras i Sierra Leone och väntas anlända i början av oktober.

Samtidigt kräver ledande läkare och medlemmar av den amerikanska senaten att de amerikanska hjälpinsatserna "skalas upp rejält", enligt AFP. Militären borde hjälpa till med att få fram utrustning, säger senatorn Christopher Coons.