Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eckhoff vill ha mer: ”Jag är inte nöjd”

Jämtland Basket anlände till vinterstaden Östersund vid lunchtid. Glada över att ha säkrat slutspelsplats-en, men inte mätta.
– Jag är inte nöjd. Vi önskar göra mer än så här, säger coachen Mathias Eckhoff.

Två coacher och elva trötta spelare klev av tåget från Skåne. Årets längsta resa, Östersund-Helsingborg, tur och retur, hade även tagit Jämtland lite mer norrut – ja, i tabellen alltså.

Målet; slutspel, är uppnått – vilket även är ett trendbrott. Senaste JB gick till slutspel i Basketligan var 2004/05.

– Mycket bra att ha slutspelsplatsen klar fem matcher innan grundserien är slut, säger Mathias.

– Jo, det är fint, men vi har hela tiden sagt och haft inställningen att vi ska till slutspel. Nu måste vi se till att vi har i ett slutspel att göra. Och vi har inte uppnått något än.

Det finns flera sätt på vilket vi kan beskriva den posi- tiva förvandling som den klurige norrmannen bidragit till för Jämtland.

1. Nio segrar på 14 senaste.

2. Sex segrar på åtta senaste.

3. Fjärde bästa laget i ligan efter jul.

– Ja, basket-Sverige är stereotypt och väldigt mycket av Stockholmsmiljö. De har ett sätt att se på Jämtland, men det finns många mått för att bli bra.

Mathias vill sudda bort tänket att Jämtland alltid viker ned sig i slutspel och även att små lag aldrig går långt i ett slutspel.

är möjligt. Det är ingen floskel. Jag är jättenöjd med den fina grupp vi har. Men om omgivningen producerar låga förväntningar ökar risken att du underpresterar. Jag vill ha ett mer offensivt tänkande.

Södertäljecoachen Torbjörn Gehrke kallade nyligen Jämtland för ett ”pygmélag”– är Eckhoff då en ”pygme-coach”?

– Jag har coachat många olika lag. När vi tog dubb-eln i Norge hade vi det fysiskt sett största laget, ungefär som Norrköping. Du måste vara öppen för spelarmaterialet och leva efter de förutsättningar vi har i form av ekonomi och material. Men jag gillar att spela med små och snabba spelare, även om jag vill se oss spela snabbare än i dag.

– Ja, annars hade jag inte gjort så. Basket är inget magiskt, det handlar om match-up.

Innan slutspelet väntar de fem sista grundseriematcherna. Solna, Norrköping, 08 Stockholm, Sundsvall, Uppsala.

– Fem stentuffa matcher och ett bra test. Ska bli spännande att se vad vi kan göra när vi har alla friska, vilket vi knappt haft än.