Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ecocaféet har officiell premiär ett år senare

Den 15 och 16 oktober kommer Ecocaféet äntligen ha sin officiella invigning av kaféet samt butiken.
Ägaren Börje Karlsson utlovar ett fullspäckat program med olika spännande aktiviteter för både vuxna och barn, föreläsningar, vernissage och behandlingar. Dessutom kommer man under dagarna erbjudas gratis smakprov från deras fikasortiment och gratis energimassager.

Tanken var att Ecocaféet på Storgatan skulle ha sin officiella invigning redan i oktober förra året, men på grund av att det enligt ägaren Börje Karlsson "alltid tillkommit något nytt, har invigningen skjutits fram gång på gång."

– Anledningen till att vi har vår invigning till helgen är för att få en slutgiltig deadline på att vi är klara. Har man ett datum klart så får man en liten press på att bli klar fortare. Eller ja, vi är klara till 95 procent i alla fall, haha.

Nu när det har gått ett år kan man tycka att östersundsborna borde veta vad Ecocaféet är för något vid det här laget. Inte alla visar det sig.

– Det är jättemånga som inte vet, det är helt sjukt alltså. Varje dag är det alltid någon som kommer in och utbrister "Wow, jag visste inte att det här fanns", säger han och fortsätter.

– Om man går in på vår hemsida så står det otroligt mycket information om vilka vi är, vad vi står för och vad vi erbjuder.

Ecocaféet erbjuder alltifrån lunch, fika och livsmedel till smink och hudvårdsprodukter där gemensamma nämnaren är ekologiskt, mjölfritt och fairtrade. All mat och fika som de säljer är glutenfri. De säljer även LCHF, paleo, raw food, vegetariskt, veganiskt, mjölkfritt och nötfritt.

Lördagen den 15 oktober respektive söndagen den 16 oktober kommer Ecocaféet ha sin officiella invigning av kaféet samt butiken. Börje Karlsson utlovar ett fullspäckat program med olika spännande aktiviteter för både vuxna och barn, föreläsningar, vernissage och behandlingar. Dessutom kommer man under de två dagarna erbjuda gratis smakprov från deras fikasortiment och gratis energimassager.

– Något som inte står med i programmet är att vi kommer bjuda på musikunderhållning. Klockan 16.00 på lördag spelar Running Cooper, en trio som kör akustisk musik. Det kommer även bli ett inslag med nyckelharpa.

Vad har du för förväntningar nu inför helgens invigning?

– Vi har inte funnits i ett år ännu och än mindre haft en officiell invigning. Trots det har vi flest gilla-markeringar på Facebook kontra de andra kaféerna i stan. De säger väl någonting va?