Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ecocaféet smygöppnade - och blev genast en succé

– Vi blev så tagna på sängen av att det kom så mycket folk att vi har slutat skriva på Facebook, säger Börje Karlsson, grundare av Ecocaféet.
Sedan några veckor tillbaka har kaféet smygöppet.

Annons

Ett par kvinnor i medelåldern beställer fika och frågar efter kravmärkt kaffe. I en soffa sitter två män bakåtlutat och pratar. En ung kvinna med barnvagn kollar på hudvårdsprodukterna på hyllorna vid ingången.

Tanken var att Ecocaféet på Storgatan skulle öppna redan i oktober, men på grund av förseningar och annat blev det inte så. I stället så valde Börje Karlsson att smygöppna för några veckor sedan, och genast började folk hitta hit.

– På lördagen hade vi kö här. Vi hann inte med. Det är helt otroligt, säger han.

När, eller om, det blir offentlig öppning, är oklart. Desto tydligare är det att östersundarna har efterfrågat det Ecocaféet erbjuder: Lunch, fika, livsmedel, smink och hudvårdsprodukter där gemensamma nämnaren är ekologiskt. För att inte säga mjölfritt.

– All mat här är glutenfri. Vi har LCHF, paleo, raw food, veganiskt, vegetariskt, mjölkfritt och börjar mer och mer få in bakverk som är nötfritt, säger Börje Karlsson.

Varje torsdag är det föreläsning, i morgon handlar det om medicinsk yoga och nästa torsdag inspirationskväll om träning, raw food och hälsa. Nästa veckas torsdagsföreläsning har blivit så populär på Facebook att det nu är klart att det blir en föreläsning även lördag 5 december.

I stort sett är allt klart i kaféet, det som återstår är avdelningen en trappa upp. Där ska det bli plats för fler sittande gäster, och ett litet bibliotek som erbjuder läsning i form av hälsolitteratur.

– Här kan man sitta och förkovra sig i hälsa. Det är därför jag har startat det här, för att jag vill sprida hälsa, säger Börje Karlsson.

Läs även:

Nytt café satsar på ekologiskt och sund mat

Hysteri när XXL öppnade i Lillänge