Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edler kan få kvartsfinal i födelsedagspresent

/
  • Alexander  Edler (längst till vänster) firar efter en av Vancouvers tre segrar hittills mot St Louis. Här  tillsammans med lagkompisarna  Henrik Sedin, Willie Mitchell, Roberto Luongo och Ryan Kesler.

Alexander Edlers Vancouver är på god väg mot kvartsfinal i Stanley cup-slutspelet. I natt kan de avgöra vilket skulle vara en härlig 23-årspresent.
– Ja, det vore riktigt skönt med en vinst, säger han.

Annons

Vancouver har kopplat greppet om åttondelsfinalen mot St Louis och leder med 3–0 i matcher. I den senaste matchen, natten mot måndag, gjorde Östersundaren Alexander Edler en assist. Det var i den sjunde minuten i andra perioden då Edler passade till Mattias Öhlunds 1–1-kvittering.

till slut i den sista perioden och 3–2-segern innebär att laget nu endast behöver en seger till för att gå vidare. Det skulle i så fall vara första gången för Edler. Första året han spelade i Vancouver fick de returbiljett i åttondelen, i fjol missade laget slutspelet.

– Vi har fått en bra start, men det har inte varit några lätta matcher. Det vore väldigt skönt att vinna och gå vidare nu på en gång. Men det är inte det lättaste att vinna mot St Louis på bortaplan, säger Alexander Edler som tycker det är roligt, men tufft med slutspel:

– Vill man gå långt får man kämpa för det. Allt blir mycket tuffare i ett slutspel och högre tempo då viljan hos alla spelare är lite högre nu. Alla ger allt, men det har känts bra för mig, säger Edler som gjort två assist på de tre slutspelsmatcherna.

gjort en mycket bra säsong och bara missat två matcher på grund av sjukdom. Under grundserien har han utsetts till matchens stjärna en gång, fått mycket speltid och skjuter ofta. Totalt har det blivit 37 poäng, 10 mål och 27 assist på 80 matcher. Med det var han tredje bästa svenska back.

– Det har gått bra om man ser på det stora hela, jag är nöjd med säsongen hittills. Det är alltid skoj att göra lite poäng.

– Det blir bara som en vanlig dag. Det är inget speciellt med att fylla 23 och sen är det väl inte rätt läge nu i slutspelet.

Mer läsning

Annons