Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edlermål när Vancouver vann

Alexander Edlers välriktade skott i power play gav 2–2. Vancouver slog till sist San José med 3–2 och ligger i toppen av NHL.

Annons

Den sena matchen på USA:s västkust avslutades först strax efter sju i morse svensk tid. Hemmalaget San José, som hade vunnit tio av lagens senaste elva möten, tog ledningen två gånger om.

Men Vancouver svarade med dubbla kvitteringar. Den andra var svenskproducerad. I ett numerärt överläge spelade tvillingarna Daniel och Henrik Sedin pucken till östersundaren Alexander Edler som satte 2–2 efter 12.45 i andra perioden.

Han tog sats en bit innanför blålinjen, tittade upp och prickade in ett hårt välriktat skott invid bortre stolpen. Den skymde San José-målvakten, finske Antti Niemi, kunde inget göra.

Kommentatorerna i inslaget från NHL.com (se ovan) gör jämförelser med Nicklas Lidström när de ser Alexander Edler dundra in sitt tredje mål för säsongen. De imponeras av Edlers förmåga att lyfta blicken och sikta om innan han avfyrade "raketen".

Vancouver lyckade sedan sätta 3–2 i slutet av andra och höll ut till seger, mycket hjälpt av storspelande Ryan Miller i målet, som stoppade 34 av 36 skott. Men också hjälpt av uppoffrande spel av utespelarna som blockade 25 (!) skott.

Segern var Vancouvers tionde för säsongen och laget ligger i toppen av hela NHL med 20 poäng. Endast Anaheim, konkurrenten i Pacific division, ligger före med 21 poäng.