Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edwards talar ut om den osannolika resan från Ytterhogdal i division 3 till allsvensk derbyseger: "Jag väntade mig inte detta"

Den 26 juni lånades Curtis Edwards in till ÖFK:s träningsmatch mot Djurgården och i lördagens möte mot GIF Sundsvall, fem veckor senare, gjorde division 3-spelaren sin allsvenska debut

Martin Nilsson: 0-5 blev 4-0 och Kindberg fick kämpa mot tårarna

Inför träningsmatchen mot Djurgårdens IF i slutet av juni lånades fem spelare in till Östersunds FK från Ytterhogdals division 3-lag. En av dem var 22-åriga engelsmannen Curtis Edwards. Men trots den bittra förlusten för ÖFK resulterade matchen i en positiv överraskning, en mittfältsprestation vid namn just Curtis Edwards.

Om vi backar tillbaks ungefär ett år i Edwards karriär var det alltså så sent som i juni förra året som han lämnade Darlington, England för att spela tillsammans med Ytterhogdal i division 3.

Det var den gamla ÖFK-spelaren Brian Wake som hållit ett öga på Edwards och som lyckades övertala honom till Sverige. Wake, som blev tränare i Ytterhogdal efter sin spelarkarriär i ÖFK och som i sin tur kom till Sverige på grund av ÖFK:s huvudtränare, Graham Potter, som är nöjd med sitt nyförvärv.

- Han är en modig spelare, han visar det i varje tillfälle han får, säger Graham Potter om Edwards på presskonferensen efter storvinsten mot GIF Sundsvall.

Det är en framgångssaga i produktion; hans imponerande prestationer som tog honom från England till Sverige, till division 3 och slutligen till Allsvenskan under knappa ett års tid.

- Jag väntade mig inte detta, jag har och fortsätter att förvåna mig själv, säger Edwards, med andan i halsen efter lördagens allsvenska debut mot GIF Sundsvall.

Och förvånade är det nog fler som blev efter att ha hört om Edwards 2-åriga uppehåll från fotbollen då han arbetade på sin fars företag och fick känna på en annan verklighet.

- Jag vägrade identifiera mig i det, det var inte det livet jag ville ha så jag började spela igen, säger Edwards insiktsfullt om sin livsvändning och återfunna kärlek till sporten.

Edwards var en talang redan i unga år och av stort intresse för de engelska storklubbarna. Men på grund av uppehållet fick han istället en nytändning som banar väg för framgångar efter den snabba klättringen inom svensk fotboll.

- Ingen har gjort det han har gjort. Han är två steg före och kommer att bli något fantastiskt, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg med en innerlig känsla under presskonferensen efter lördagens match.

TV: Kindbergs känslosamma möte med ÖFK:s doldis efter derbyt: "Ett minne för livet"

Det var hans inställning som fick honom tillbaka och som har tagit honom till Östersund och Allsvenskan i sommar. Men det som driver honom är publiken, atmosfären och resultat som det under lördagen.

- Det finns ingen bättre känsla än den i omklädningsrummet efter en sådan här vinst, säger Edwards med ett nästintill kroniskt leende på läpparna efter lördagens match.

Han hade som avsikt att klättra sig uppåt i Sverige, men att avancera så högt så snabbt är något han själv inte vågat hoppas på.

Lördagens allsvenska debut för engelsmannen var något Kindberg beskriver som ett starkt ögonblick och som han själv blev väldigt tagen av.

- Det här är början på en fotbollshistoria vi aldrig sett. Han är ju smartare än alla på plan, sammanlagt! Säger Kindberg och får anstränga sig för att hålla tillbaka tårarna under presskonferensen.

Läs mer:

Martin Nilsson: 0-5 blev 4-0 och Kindberg fick kämpa mot tårarna

ÖFK tog revansch i derbyt: "Man kan inte örfila oss och sedan tänka att det är lugnt"

Bildextra: Publikfest på Jämtkraft Arena – se Norrlandsderbyt i bilder

TV: Daniel Kindberg känslosamma ord om debutanten Curtis Edwards: "Ett minne för livet"