Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edwin kan bli blixtinkallad

Sverige dras med skador och sjukdomar bland sina forwards.

Det skulle kunna öppna en ny dörr för Edwin Hedberg.

– Vi skulle kunna ta in vem som helst, säger Rikard Grönborg.

Sverige bytte bara om elva forwards i premiären mot Schweiz.

Filip Sandberg och Brynäsfostrade NHL-forwarden Elias Lindholm ansågs inte kuranta för spel och anmäldes inte till den officiella JVM-truppen.

– Elias känner sig matt och hängig och förhoppningsvis kommer han igen, förklarar Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg.

– Vi vet att han är mycket bättre nu och vi tror väldigt hårt att han spelar nästa match, säger Rikard Grönborg, som utan fullt antal forwards använde Morabacken Lukas Bengtsson som forward.

Om problematiken skulle dra ut på tiden kan det bli tal om att blixtinkalla spelare hemifrån. Modos Edwin Hedberg var senaste forward att lämna truppen och skulle hypotetiskt kunna kallas åter till Malmö.

– Det är inte som i OS, att man måste ta spelare från en bruttotrupp. Vi skulle kunna ta in vem som helst, säger Rikard Grönborg, som menar att man kan ha is i magen med de två sista forwardsplatserna.

Även Timrås forward Ludvig Nilsson är på plats i Malmö, utan att vara anmäld.

– Vi kan vänta ganska länge. Men helst skulle vi ta beslutet ganska snabbt, säger Grönborg klurigt.