Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edwins mål bäddade för Modo

Tio omgångar, men inte ett enda mål i SHL.

– Klart att man funderat en del på sistone när man fått den här positionen och 17-18 minuter i speltid varje match.

Men efter två mål och 4-3 seger mot Linköping behöver Edwin Hedberg inte grubbla mer.

– Nej, nu känns det riktigt skönt, log matchvinnaren Hedberg efteråt.

19-årige Edwin Hedberg gjorde sex matcher i högsta serien förra säsongen.

Facit: 0 mål och 0 passningspoäng.

Fast under ledning av Anders Forsberg har unge Hedberg fått ett helt annat förtroende i en roll där han får väldigt mycket istid i match efter match.

Med all rätt.

För Edwin Hedberg har visat från första stund den här säsongen att han vill vara med och leka bland de "stora" grabbarna också och han har verkligen vuxit in i den kostymen under de 11 omgångar som nu avverkats i SHL.

– Det känns bra och jag njuter av varje stund i A-laget. Men samtidigt vet jag att jag måste kriga stenhårt varje dag för att behålla den här platsen.

Det har gått väldigt fort från en anonym roll till att vara ett av de stora utropstecknen i laget efter 11 spelade SHL–omgångar.

– Ja, verkligen. Innan den här säsongen var målet att få en namnskylt i det här omklädningsrummet och kanske spela 5-10 matcher till att börja med.

– Nu är man redan där och det är klart att jag är glad. Men som sagt, det kan svänga fort och jag måste jobba hårt även fortsättningsvis för att behålla platsen i laget.

Edwin Hedbergs första historiska fullträff i SHL kom tidigt i matchen mot Linköping. han fick pucken efter sargen av Richie Regehr, avancerade in i banan och sköt ett distinkt skott som gick in högt bakom Andreas Andersson.

I stort sett alla i Modolägret jublade – utom Edwin Hedberg.

– Jag ville vara säker på att pucken verkligen var i mål och därför avvaktade jag med att fira målet. Men när jag väl fick kläm på att pucken var inne blev jag så himla glad.

Fast det skulle komma mera den här härliga hockeykvällen för Modos talangfulle 19-åring som kom till klubben inför säsongen 2010/2011 från Östersund IK.

När matchuret visade 6.56 av slutrundan vid ställningen 3-2 för Modo slog han till igen den här gången på passning från Mario Kempe som även han presenterade sig i målprotokollet den här aftonen.

4-2 blev 4-3 och sedan bara en ramträff från en LHC-kvittering i slutsekunderna.

– Otroligt skönt och viktigt för oss med tre poäng, avrundade Edwin Hedberg.

Och på tiden kan man väl tillägga eftersom Modo inte vunnit under ordinarie tid sedan AIK hemma 17 september.

Jonny Dahlgren
0620-257 94
jonny.dahlgren@allehanda.se