Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 40 år är Västjämtska populärare än någonsin

Västjämtska tävlingen fyller 40 år och arrangemanget är populärare än någonsin. Nästan 400 barn och ungdomar var anmälda.
– Tanken är att det ska vara som en friluftsdag, säger tävlingsledaren Anna Hassmund.

I fjol valde två elever på skidgymnasiet att ha Västjämtska tävlingen som specialarbete. Det här gav ordentlig skjuts åt arrangemanget som höll på att tyna bort. Ifjol valde 410 elever att anmäla sig till tävlingen och i år är siffran 370 stycken

Västjämtska tävlingen¸ är utformat så att det ska passa alla barn och ungdomar. De som vill köra tävlingen på blodigt allvar kan göra det men den som bara vill ta sig en tur i spåret är också välkommen.

Tävlingen arrangeras alltid på en skoldag och därför kan skolorna i Åre kommun förlägga sin friluftsdag hit.

I år har alla skolor utom en valt att delta.

– Jag tycker det här är en god tradition att man kan blanda amatörer och de som tränar flera gånger i veckan på en och samma tävling.

Nils Petersen, som är 7 år och går på Skansborgs skola, är nöjd med sin insats i spåret och han är glad över att få vara här i dag.

– Det är bättre att vara här än i skolan och räkna matte, säger han medan han mumsar i sig ris och korvgryta ur sin kåsa.