Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bragdavancemanget – så hyllas ÖFK i medier världen över: "Tagit Europa med storm"

Arsenal, Milan, Lyon – och Östersunds FK. Alla har de gått vidare till 16-delsfinal i Europa League, och efter torsdagens match hyllas nu ÖFK i medier världen över.

2–0 mot Zorja Luhansk. Och så var ÖFK vidare i Europa Leauges nästa runda, där 16-delsfinal väntar efter gruppspelet.

Efter torsdagens vinstmatch och därmed avancemang till 16-delsfinal, hyllas nu ÖFK världen över av internationella medier.

I norska Aftenposten beskrivs ÖFK som "det svenska fotbollsmiraklet" och Aftenposten skriver "Lilleputten är klar för avancemang" och skriver att "det svenska laget har tagit Europa med storm"

Danska Ekstrabladet skriver också om det märkliga med att laget från skidstaden har lyckats ta sig till slutspel i Europa Leauge. "Östersund är inte något som man normalt förknippar med fotboll. Men fotbollslaget från skidsportstaden har på allvar satt staden på fotbollens Europa-karta", skriver tidningen.

Engelska Telegraph skriver också om ÖFK:s framgångar, och lyfte fram Potter. "Potter, den 42-årige engelsmannen, har slagit oddsen att hålla de ofavoriserade svenskarna oslagna i grupp J", skriver sajten.

För Plus-kunder: Här stjäl Gabriel Somi showen – igen: "Nu räcker det"

För Plus-kunder: Potter om laguttagningen i stormatchen: "Jag är lite galen"

Läs också: Miljonregn över ÖFK – så mycket får klubben efter avancemanget

För Plus-kunder: Ghoddos i natt om avancemanget och Hertha-matchen: "Tänker inte ta ut något i förskott"

För Plus-kunder: Semas glädje efter avancemanget: "Det är show på plan och utanför just nu"