Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter branden i Ås: "Huset måste troligen rivas"

Krokomsbostäder utgår från att hela fastigheten i Ås måste rivas, även om det undre planet klarade sig från branden.

Annons

Under onsdagen eldhärjades ett flerfamiljshus i Ås. De fyra lägenheterna på övervåningen totalförstördes, men Räddningstjänsten lyckades hindra elden från att sprida sig till de fyra lägenheterna i undervåningen.

Krokomsbostäder säger nu att huset förmodligen ändå måste rivas.

– Det är för tidigt att säga hur omfattande fuktskador det är på undre planet. Förmodligen måste vi riva, men hur det blir avgörs när vi har kunnat göra en ordentlig besiktning, säger Stefan Jönsson, fastighetschef på Krokomsbostäder.

Krokomsbostäder har varit i kontakt med hyresgästerna och uppger att alla mår efter omständigheterna väl.

– De flesta har ordnat boende hos vänner eller släktingar, övriga har vi ordnat boende för via vårt försäkringsbolag, säger Stefan Jönsson.

Eftersläckningsarbete pågick under natten. Brandorsaken är ännu okänd. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning och gå igenom händelseförloppet med Räddningstjänsten för att ta reda på vad som startade branden.