Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bussolyckan - regionen ändrar sin krisberedskap

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

Efter den svåra bussolyckan utanför Sveg förra året har nu region Jämtland Härjedalen gjort förändringar när det kommer till sitt arbete i krisberedskap. Förändringarna omfattar bland annat SOS Alarm och bättre kommunikation.

I samband med att Statens haverikommission presenterade sin slutrapport om händelsen framgick det att vissa förbättringar behövdes göras, och regionen agerade därefter. Nu har region Jämtland Härjedalen lämnat in sina svar på förbättringar. De skriver bland annat att varje personal i ambulanssjukvården är utrustad med en till kommunikations-enhet, att larminstruktionerna med SOS Alarm är förbättrade och att SOS Alarm vid en större olycka inte behöver spara på resurser för ett eventuellt annat akut alarm.

Läs mer: Chaufförens teori om vad som orsakade bussolyckan utanför Sveg

Läs mer: Alla omkomna i bussolyckan i Härjedalen var barn 

Olyckan inträffade i början april förra året på E45:an strax utanför Sveg. Det var idrottsklubben Sparta IF som var på väg upp till Klövsjö på deras årliga skidresa när bussen körde av vägen. Tre ungdomar omkom och ett 30-tal skadades.