Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter fartfyllda biljakten i Lit – två misstänkta för narkotikabrott

I fredags, 4 maj, inträffade en biljakt med inblandad polishelikopter i Lit då ett fordon inte ska ha stannat vid en hastighetskontroll. De två männen som färdades i bilen är nu misstänkta för narkotikabrott, och föraren är dessutom misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Enligt Maria Olofsson vid polisen i Jämtland ska bilen ha färdats i över 100 kilometer i timmen på en 40-sträcka, och det ligger till grund för att föraren nu är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

– De körde som tokar, säger Maria Olofsson.

Polisen tappade bort fordonet inne i Lit och när den senare påträffades var varken föraren eller passageraren kvar. De båda männen påträffades en stund senare och de fick följa med till polisstationen för utredning och provtagning.

Nu är de båda männen misstänkta för narkotikabrott. Vad som föranleder detta vill Maria Olofsson inte gå in på förutom att narkotika ska ha påträffats i anknytning till männen i samband med händelsen.

Var de påverkade under färden?

– Det vet man inte förrän det har analyserats. Men vi har tagit prover på dem, säger Maria Olofsson.

Läs mer: Biljakt pågick i Lit – polishelikopter sattes in