Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter fem år i Jämtland: Basket-Karlsson flyttar hem

På söndag går flyttlasset.
Då lämnar Andreas Karlsson sin lägenhet i Östersund för att flytta hem till Södertälje.
– Ja, hem till familjen och alla gamla vänner. Det ska bli skönt, menar 27-åringen som dock inte planerar någon comeback som basketspelare.

Efter fyra år med ligaspel i Jämtland Basket och sedan ett års uppehåll från basket, är Andreas Karlsson klar med hur han ser på framtiden.

Det blir en flytt tillbaka till barndomsstaden Södertälje. Och ett jobb på orten, kanske på Scania, där han sökt anställning.

Glöden att spela ligabasket har falnat, även om en liten låga fortfarande brinner, om än svagt.

– När jag går på någon match ibland kan känslan komma över mig att det vore kul att spela. Men det är inte så stort sug att jag också vill göra det på allvar.

Karlsson berättar att han uppskattar friheten att kunna välja vad han vill göra på ledig tid.

Har du länge haft Södertälje i planerna?

– Jag har varit på väg söderut det senaste året. Jag känner att jag är färdig med vintervädret här uppe.

Jasså – du är så väderkänslig?

– Haha! Ja, jag är otroligt väderkänslig. När man spelade basket märkte man inte av det, men nu, när man spelar mycket golf, blir det något annat.

Andreas Karlsson har en bostad klar, men alltså inget jobb. Intervjuer är gjorda, men ännu inget klartecken.

– Jag kastar mig ut i ett ingenmansland, men det kommer säkert att lösa sig.

Är det ett ekonomijobb du vill ha?

– Jag jobbar med ekonomi just nu på Almi (Östersund), men egentligen riktar jag hellre in mig på marknadsföring och organisation.

Det här med basket; gnager det fortfarande i dig att det inte blev någon fortsättning i Jämtland Basket?

– Absolut inte! Jag hade fyra jättefina år i Jämtland och jag är oerhört tacksam för allt som jag fått här. Det går inte att gå omkring och fundera på sånt resten av livet. Det där är sånt som händer.

Andreas tror framtiden är ljus för basketsporten i Jämtland.

– Den nya hallen kommer att bli ett jättelyft. Jag tror absolut att marknadsvärdet för sporten och för klubbarna kommer att öka. Det kommer att vara fantastiskt att som spelare, ledare och publik kunna gå till en fräsch arena. Alla i Östersund är värda en ny hall.