Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter fjolårets silver – Magnusson redo för revansch under JVM: "Jag vill vinna"

Senast kom han hem med ett JVM–silver. Nu vill Freeski–åkaren Oliwer Magnusson säkra guldet i Cardrona, Nya Zeeland under JVM. Redan imorgon, fredag startar kvalet i Big Air.
– Jag är riktigt revanschsugen efter förra JVM, säger han i ett pressmeddelande till Svenska Skidförbundet.

Han är bara 19 år gammal men redan i vintras gjorde Östersundaren Oliwer Magnusson sin OS-debut i Pyeongchang, Sydkorea. Det räckte då till 18:e plats i slopestyle. Skidsäsongen väntar runt hörnet men Magnusson har knappt hunnit avsluta säsongen 2017/2018. Nu befinner han sig i Nya Zeeland för att tävla i junior–VM i snowboard och freeski.

Sedan tidigare har han ett silver från JVM men nu siktar han ännu högre.

– Jag vill vinna. I våras lärde jag mig ett gäng nya trick och de har funkat bra här på träning, säger Magnusson i ett pressmeddelande.

Han kommer att tävla både i Big Air och Slopestyle.

– Bäst chanser har jag nog i slopestyle även om det har gått riktigt bra i big air nu på slutet. Det var i alla fall tur att jag åkte ner ett par veckor i förväg för jag var ganska ovan när jag först började åka. Men nu känns allt riktigt bra och jag är verkligen taggad inför tävlingarna, säger han.

Här är programmet under JVM:

24 augusti kval, big air

25 augusti final, big air

29 augusti kval, slopestyle

31 augusti final, slopestyle