Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Hockeyallsvenskans uppror – nu stöttar Hockeyettan: "De rikare blir rika och de fattiga blir fattigare"

Först var det sex klubbar i Hockeyallsvenskans som hade skrivit under ett brev skickat till SHL och Svenska Ishockeyförbundet.
Sex klubbar som sedan backades upp av flera av seriekonkurrenterna och under onsdagen gick också Hockeyallsvenskan själva ut med ett öppet brev där de gav sin syn på det.
Och nu följer Hockeyettan efter.

I ett öppet brev som är undertecknat av ligans ordförande Ronnie Glyssing meddelar de att de kommer att ställa sig bakom ett uppror där alla klubbar i Hockeyettan kommer att ingå.

"Vi kan också konstatera att samtliga klubbar inom Hockeyettan står bakom sin ligaorganisationens krav på, att mer pengar måste slussas neråt i hela hockeysystemet. Ett samlat upprop är att vänta där Hockeyettans 47 klubbar från Helsingborg till Kiruna ställer sig solidariskt bakom kravet.

Vi kan tyvärr se en ökad polarisering, där de rika blir rikare och de fattigare blir fattigare. Från ligaorganisationen Hockeyettan har vi under flera år påtalat och pekat på missförhållandena, att mera pengar måste neråt i hela systemet, vilket vi nu tydligen alla är överens om, vilket är bra.

Beträffande de 6 HockeyAllsvenska klubbarnas krav på mer pengar uppifrån, vore det klädsamt om de inte bara tittar uppåt utan även tittade neråt, dvs ser helheten av svensk hockey" skriver Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i ett pressmeddelande.

I brevet går det också att läsa att Hockeyettan under säsongen 2015 och 2016 slussade 256 spelare till allsvenskan och SHL och fick för det en ersättning på 3 516 kronor per spelare, vilket är omkring 1 000 kronor mer jämfört med vad en hockeyklubba kostar.

Läs också: Efter klubbarnas uppror – här är ligans öppna brev: "Ett ekonomiskt gap som vi anser vara för stort"

För Plus-kunder: Efter upproret – så svarar de allsvenska klubbarna: "Samlas i ett telefonmöte"

Läs också: Uppgifter: Hockeyallsvenska klubbar i uppror – hotar att lämna serien

För Plus-kunder: Modos vd om det nya TV-avtalet: "Vi tycker att det är en väldigt allvarlig situation"

För Plus-kunder: Leksands klubbdirektör om skrivelsen till förbundet: "En farlig utveckling"

För Plus-kunder: Timrå IK:s oro inför ökade klyftan till SHL: "Blir en enorm splittring"

För Plus-kunder: AIK:s vd om brevet – saknar konkreta förslag: "Vi vill att man ska titta över situationen"

Läs också: Rivalerna ställer sig bakom allsvenska upproret: "Kan ha förödande effekter"