Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter hoten – Sebastian Samuelsson bojkottar världscupavslutningen i Ryssland: "Orolig för min säkerhet"

Sebastian Samuelsson har tidigare varit kritisk mot att världscupavslutningen sker i Ryssland. Bakgrunden är den stora dopningsskandalen i landet.
Nu bojkottar OS-guldmedaljören tävlingen.
"Nationer utan en fungerande antidopingorginisation ska inte ha tävlingar på internationell nivå", skriver han på Twitter.

Läs också: Efter kontroversiella beslutet – silverhjälten Samuelsson kritisk mot skidskytte-förbundet: "Enormt besviken"

Sebastian Samuelsson var kritisk under OS mot att Ryssland fick det definitiva beskedet att de får behålla världscupavslutningen.

Något han fått ta emot flera hot för.

Skidskytten, som tog ett individuellt silver och stafettguld i OS, gör nu handling av sin kritik.

På Twitter skriver han att han nu kommer att bojkotta världscupavslutningen. Fortsatt rör sig kritiken om dopning, och det statsfinansierade dopningmaskineriet som också fick nationen avstängd från OS.

"Nationer utan en fungerande antidopingorginisation ska inte ha tävlingar på internationell nivå. Dessutom orolig för säkerheten både för mig själv och för de dopingtester som lämnas i Ryssland", skriver han.

Läs också: Uttryckte sitt missnöje – sedan kom de otäcka hoten mot Samuelsson: "Riktigt obehagligt"