Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter hotet från Nordkorea – USA kan bojkotta OS 2018: "Inget officiellt beslut har tagits"

Det är redan klart att Ryssland inte kommer närvara under OS i Sydkorea. Men med bara två månader kvar till mästerskapet kan även USA välja att bojkotta.
Detta på grund av hotet från Nordkorea, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Den 9 februari invigs OS i Pyeongchang – men det kan bli utan USA.

Mästerskapet hålls nämligen bara åtta mil från gränsen till grannlandet Nordkorea. Och på grund av det ansträngda politiska läget mellan Nordkorea och USA överväger nu den amerikanska regeringen att stoppa deltagandet i OS.

Nyhetsbyrån AP skriver att "inget officiellt beslut har tagits" om USA:s deltagande i Sydkorea, men att målet är att kunna göra det.

– Det vi kommer att göra är att se till att vi vidtar varje försiktighetsåtgärd att de amerikanska idrottarna är säkra och vet vad som pågår runtomkring dem, säger landets FN-ambassadör Nikki Haley till Fox News.

– Jag tror det är en fråga som regeringen kommer att gå samman och hitta den bästa lösningen för att säkerställa deras säkerhet, säger hon.

När hon får frågan om hon tror det kommer vara säkert för de amerikanska idrottarna att tävla i Pyeongchang svarar Haley:

– Det beror på vad som pågår i landet vid den tidpunkten. Det är en diskussion som vi kommer behöva ta. Men det är som vi alltid säger, vi fruktar ingenting och lever våra liv.