Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter mammans lapp – autistiske Johan får gå på Brynäsmatch

Korv, kaffe och hockey. Det är vad autistiske Johan gillar mest av allt. Dessvärre har det inte varit helt enkelt att kombinera autism med ett brinnande intresse för hockey. Men efter ett uppmärksammat inlägg på Facebook har Johan blivit inbjuden till match i Gavlerinken av Brynäs.

Efter att ha sett hur Johan blivit missförstådd och skrattad åt i ishallen hemma i Ljusne i Hälsingland bestämde sig mamma Ulrika för att det var dags att folk fick lära känna Johan på ett nytt sätt. För att få alla att förstå Johans situation satte hon upp en lapp i ishallen där Johan brukar vara. Då vände allt.

Inlägget med lappen på Facebook har fått tusentals delningar och flera rikstäckande medier har skrivit om Johan och hans kärlek för hockey. Och på ishallen är bemötandet helt annorlunda.

– Det har funkat klockrent, säger Ulrika.

I en intervju med Aftonbladet säger Ulrika att de ska försöka ta sig till Gävle med Johan för att se när Brynäs spelar match i Gavlerinken. Samma eftermiddag fick de ett meddelande från Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF:

"Läste om Johan. Det berörde! Om han vill komma och se på Brynäs IF i Gavlerinken ska vi självklart se till att fixa det på ett riktigt bra sätt! Ring mig gärna så ska vi se till att fixa en toppendag för honom i Gavlerinken Arena. Inkl korv och kaffe!"

– Jag började gråta när jag såg meddelandet. Jag tyckte det var jättefint gjort, säger Ulrika.

Johan själv blev förstås glad över beskedet.

– Vi berättade att det finns hiss, korv och kaffe. Då blev han överlycklig. Det ska bli riktigt kul att visa en större ishall för honom, säger Ulrika.

Nu återstår bara att välja datum och planera resan. Men med ett tydligt schema och noggranna förberedelser ska det gå bra, säger Ulrika. Ännu är ingenting bestämt men det lutar åt att Johan ska få se Brynäs ta sig an de regerande svenska mästarna, Växjö den 23 januari.

Fler nyheter:

Så hittar du energitjuvarna – lista rum för rum

Första obemannade lanthandeln – en lösning för glesbygden?

Astrid Woxberg i Hälsingland har fött tre tvillingpar: ”Jag begriper inte hur det är möjligt”