Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter pampens kritik – nu svarar Kalla: "För stor risk med slitage"

Charlotte Kalla står över Tour de Ski, precis som Marit Björgen, något som kritiserade av Fis-pampen Vegard Ulvang.
Nu svara Kalla på kritiken.
– De kanske ska fundera på var de ska lägga den i tid, säger hon till SportExpressen.

Vegard Ulvang är ordförande i det internationella skidförbundets längdåkningskommitté.

I förra veckan kritiserade han det faktum att flera av sportens största stjärnor valt att stå över Tour de Ski i mellandagarna för att istället fokusera på träning för att vara så bra förberedda inför OS som möjligt.

Förutom Charlotte Kalla har även de norska stjärnorna Marit Björgen och Johannes Kläbo meddelat att de kommer stå över touren.

Stina Nilsson, Heidi Weng och Calle Halfvarsson har även de sagt att de kanske inte kommer att ställa upp i touren.

– Tour de Ski är en viktig tävling med stor konkurrens. Om de bästa inte ställer upp så försvagar det hela konceptet. Jag är inte glad över det, sa Vegard Ulvang till VG.

Charlotte Kalla säger att hon förstår Ulvangs kritik, men tycker att en träningsperiod inför ett mästerskap är mer värt än att delta på touren.

– Jag kan förstå honom. Man vill att de bästa ska vara med. Men som touren är placerad är det för stor risk för mig med slitage. Och att hinna få träningsperioder innan mästerskap har varit väldigt betydelsefulla för mig, säger hon till SportExpressen.

Den svenska stjärnan har också en tanke på hur en sådan här situation skulle kunna undvikas inför stora mästerskap i framtiden.

En tanke hon delade med sig av.

– De kanske ska fundera på var de ska lägga den i tid. Jag förstår att det är bäst exponeringen när folk är jul- och nyårslediga och att det är ett skyltfönster för längdskidåkningen. Men det är bara vart fjärde år som det inte är mästerskap, och som touren blir verklig. 

Norska taktiken som sänkte Kalla: "Vi snackade ihop oss"

Charlotte Kalla slagen av fem norskor i jaktstarten – knäcktes av Björgen

Succé i världscupen ger Kalla klirr i kassan – dragit in över en halv miljon på en månad

Charlotte Kalla fortsätter att dominera i världscupen – besegrade norskorna på nytt