Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter petningen – Northug tillbaka i landslaget på hemmaplan

Han var rejält besviken efter petningen till premiären i Ruka. Men när den norska landslagstruppen till helgens tävlingar i Lillehammer presenterades fanns den ifrågasatte skidstjärnan med igen.

I internationella tävlingar har Petter Northug ännu inte tävlat för det norska landslaget. När den norska premiären i Beitostölen avgjordes var stjärnan krasslig – och till världscuppremiären i finska Ruka blev han petad.

– Han blev irriterad. Sur. Han gillar det inte, sa landslagschefen Vidar Löfshus då.

Efter händelsen har det rapporterats om en konflikt mellan landslaget och Northug. Men nu gör alltså norrmannen comeback.

Som en av 15 norrmän har han blivit uttagen till helgens tävlingar i Lillehammer till herrarnas sprint sprint under lördagen och söndagens skiathlon.

Återstår att se om han kan rå på den "nye Northug", Johannes Höstflot Kläbo, som vann helgens samtliga tävlingar under minitouren i Ruka.

LÄS OCKSÅ

(+) Halfvarsson dömer ut Northug: "På toppnivå har han gjort sitt"

Tio norska åkare uttagna i truppen – men Northug petas till VC-premiären

Försvann från Bruksvallarna – nu kan Northug missa ännu en tävling: "Deltagandet är i fara"

► Lämnade Bruksvallarna i sista stund – nu förklarar Petter Northug varför