Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Putte kom Putte 2, och därefter Putte 3

Visst är alla bilderna på djuren i dagens bilaga fina, men jag undrar om inte namnen på era katter och hundar är snäppet finare ändå. Jag gillar Diesel, Kenzo, Baloo, Robzon, Folke, Gopper och Dumle. Vi får träffa dem alla i dagens bilaga.

Och viktigt. Jag har gjort mitt allra bästa för att få till bra och passande namn på katterna som bott hos oss genom åren.

Sigurd Sundkvist hette den första, en alldeles fantastisk kärleksfull katt som alltid ville sitta i ens famn. Sen flyttade Napoleon in. Ganska tjock och lat, men med en otroligt mjuk päls. Som han inte gärna tillät mig klappa, envis som han var. Sist in i kattfamiljen var Konkolia Evernecka som tyvärr inte levde så länge, hon blev påkörd på stora vägen. Men hon hann i allafall föda en kull med ungar – i min mammas säng.

mitt bästa för att döpa djuren så har fantasin sviktat ibland. Vår gröna undulat hette Putte. Han kunde säga god nytt år och gott jul och älskade att åka på dammsugaren och picka bort sömnen som hade samlats i min ögonvrå. När han dog skaffade vi en ny undulat. Den var också grön och döptes till Putte 2. Putte 2 flög iväg och ersattes av Putte 3. Även han var grön, men lärde sig aldrig att prata.

en vända till över passande namn, och jag har bestämt mig.

Nästa djur som flyttar in hos mig blir en katt. Nej förresten, det blir två. Och de ska heta Broccoli och Blomkål.