Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rånet på Frösön – en dömd

Länsbon hoppade in i en bil, slog föraren och stal en mobiltelefon.

Nu har han dömts för rånet.

Det var i februari som en man i länet fick en förfrågan av en kvinna om att komma och möta upp henne med sin bil på Frösön.

Mannen visste sedan innan att han var skyldig en person pengar, men han visste inte att den här natten skulle komma att handla om det.

När mannen parkerade sin bil på Frösön för att möta upp kvinnan fick han en otrevlig överraskning.

Två män hoppade in i hans bil. En satte sig i passagerarsätet fram, den andra i baksätet.

Mannen i passagerarsätet, en 40-årig länsbo, ska ha förklarat att han var där för att föraren var skyldig flera personer pengar, varpå han sedan slog föraren och tog hans mobiltelefon innan han lämnade bilen.

Tingsrätten har tagit del av en journalanteckning av dokumenterade skador som gjordes när den slagna mannen uppsökte vård och vittnen har hört att mannen varit rädd i bilen.

40-åringen har nu dömts i Östersunds tingsrätt för rån. Han döms också för olaga hot och olovlig körning för två andra brott. Påföljden blir fängelse i ett år.