Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rysaren - Sverige i semifinal

Sverige förlorade rysaren mot Montenegro och tvingades förlita sig på Frankrike. När det stod klart att Frankrike slog Holland var det också klart att Sverige är i semifinal.

Efter onsdagens match mot Montenegro var besvikelsen stor. Ett bortdömt mål i sista sekund tvingade Sverige att lita till att Frankrike skulle slå Holland, alternativt att Holland inte skulle vinna med mer än nio poäng. Med poängen 20 mot 18 vann Frankrike och därmed går Sverige vidare till semifinalen på fredag som tvåa i sin grupp. Då väntar Norge, en tuff motståndare som vunnit EM fem gånger och VM två gånger.

Matchen mot Montenegro var tvungen att sluta med vinst eller oavgjort för det svenska laget för att de skulle vara säkert vidare till semin. Men trots en fempoängsledning i halvtid vände matchen och Montenegro knappade in, och gick förbi. I slutminuten var ställningen 29-30 med Sverige i underläge. I absolut sista sekunden kom så målet som skulle ge oavgjort och därmed semifinal men det dömdes bort på grund av övertramp. En bedömning som kritiseras av det svenska laget och är svårt att bedöma i efterhand. Målet såg korrekt ut.

Bland andra Ulrika Ågren tyckte att domslutet som snuvade Sverige på den sista viktiga poängen var ytterst tveksamt.

– Hade det varit övertramp hade vi ju inte fått tillbaka bollen. Det var en väldigt dålig avblåsning, säger hon till TV4 Play.

Linnea Torstensson tog frikastet efter avblåsningen men sköt över.

– Jag uppfattar det som att de blåser frikast på "Bella" (Isabelle Gulldén), men hon har ju redan petat in bollen till Ågren. Man kan ju konstatera att alla gör misstag, men det var sorgligt att domaren ska göra ett precis i slutet, säger Torstenson till TT.

Montenegro vann Sveriges grupp med en poäng före Sverige medan Norge vann sin grupp. Förväntningarna inför matchen på fredag är att motståndet kommer att bli hårt.

– Det blir tufft. Norge är ett riktigt bra lag. De har bra målvakter och ett riktigt bra försvarsspel, säger Sabina Jacobsen till TT.