Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Samuelssons bojkott – flera stjärnor vänder sig emot honom: "Ska inte straffas för evigt"

OS-medaljören Sebastian Samuelsson bojkottar världscupavslutningen i Ryssland – i protest mot den dopingproblematiken i landet.
Men han får inte stöd av några av sportens stora.
– Jag tycker inte att den ryska allmänheten ska straffas för evigt, säger Martin Fourcade till L'Equipe.

Läs också: (+) Samuelsson efter bojkotten och beslutet om att köra SM i längdskidor: "Förstår att det kan uppfattas som kaxigt"

Alla tycker inte som Sebastian Samuelsson.

Han tog tydligt ställning mot den uppnystade dopingproblematiken i Ryssland genom att bojkotta världscupavslutningen i Tiumen, som han tidigare också protesterat mot.

Tjeckien, Kanada och USA har tagit samma beslut. Samuelsson hade velat se fler utövare hänga på.

Men han får inte medhåll från alla.

– Självklart inte. Jag kommer definitivt att tävla i Tiumen. För mig är det otänkbart att inte åka, säger österrikaren Dominik Landertinger till nyhetsbyrån Tass.

Superstjärnan Martin Fourcade från Frankrike säger samma sak.

– Jag har ett tydlig ställningstagande mot ryssarna som fuskat, men jag känner inte samma sak för Ryssland i stort. Vi pratar om ett land där många gillar skidskytte och jag tycker inte att den ryska allmänheten ska straffas för evigt för något några av deras ledare och idrottare har gjort, säger han till L'Equipe.

Läs också: (+) Efter sin bojkott – Samuelsson pressar svenska skidskyttepamparna: "Förbundet borde tagit beslutet"