Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skadorna – nu får Måns Hedberg åka till OS i Sydkorea

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

Måns Hedberg har jobbat sig tillbaka efter frakturen på den sjunde nackkotan förra vintern.
Nu är han uttagen till OS i Pyeongchang.
– Det är en revansch eftersom jag missade att kvala in till OS i Sotji med bara några poäng. Och jag känner mig mer ståsäker än någonsin, säger Måns Hedberg i ett pressmeddelande.

Under förra vintern drabbades Måns Hedberg av en fraktur på den sjunde nackkotan och vara bara millimeter ifrån att bli förlamad efter en olycka i italienska Watles.

Men efter en stark rehabiliteringsperiod fick han i oktober beskedet från läkarna att han kunde gå för fullt igen och gjorde sedan sin tävlingscomeback i Kina i slutet av november, åtta månader efter olyckan i Watles.

Och sedan dess har han jobbat för att nå målet – en plats i OS.

Ett mål han nu nått då han under fredagen tog en av de två sista platserna i den svenska OS-truppen.

– Det var en otrolig lättnad att få beskedet att jag var klar för OS med tanke på den rejäla vurpa jag råkade ut för i våras, då jag åkte på en nackskada. Så det ska bli jätteroligt att komma iväg till Pyeongchang, säger Måns Hedberg i ett pressmeddelande.

På slutet har Hedberg dragits med en hälskada som gjorde att han bland annat missade finalen i världscuptävlingen i Snowmass, som var hans sista chans att visa att han skulle få en plats i den svenska truppen till OS.

Men hälskadan till trots, nu väntar alltså ett olympiskt äventyr.

– Det har varit lite tungt faktiskt, men jag har varit ute och åkt här på hemmaplan för att bevisa för SOK att jag och hälen kommer vara redo till OS, säger Måns.

► (+) Akilleshälen som kan spräcka Måns Hedbergs OS-dröm: "Jag skulle bli enormt besviken"

► (+) Måns Hedberg positiv trots tufft läge i jakten på OS: "Allt är på plats och jag har två chanser kvar"

► (+) Bröt nacken för ett halvår sedan – nu siktar Måns Hedberg mot OS: "Det blir ett race mot klockan"